Firma MKLIK-PEST CONTROL zajmuje się kompleksowym zwalczaniem szkodników. Przeprowadzamy zabiegi deratyzacji, dezynsekcji i dezynfekcji, specjalizujemy się w całościowym zabezpieczaniu obiektów przed szkodnikami, który oparty jest na systemie IPM (integrated pest management - integrowane metody zwalczania szkodników). Są to właściwe strategie stosowane w celu uzyskania aktualnego monitoringu aktywności szkodnika, określenia efektywnego programu wyeliminowania szkodników i czynników sprzyjających ich aktywności. Tworzone są one w oparciu o zasady systemu HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), stanowiąc zasadniczy element GMP / GHP (dobrej praktyki produkcyjnej / higienicznej).
Właściwe procedury ochrony zakładów przed szkodnikami są wymogiem prawnym i podstawą do wykonywania działań profilaktycznych w celu zwalczania szkodników. Obecnie w Polsce podstawowym aktem prawnym dotyczącym wymagań higieniczno - sanitarnych w zakładach produkujących, przechowujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze jest ROZPORZĄDZENIE (EW) nr 852/2004 r. oraz ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 kwietnia 2004 r (§ 27 p.3. "Zakład musi posiadać procedury określające sposoby postępowania w celu zapewnienia skutecznej ochrony przed szkodnikami").
Wyróżnikiem firmy MKLIK-PEST CONTROL jest:
• ścisła współpraca i natychmiastowe reagowanie na uwagi Klienta, • pełen profesjonalizm wykonywanych działań, • trwałe rozwiązanie problemu, • indywidualne podejście do każdego Klienta, • serwis interwencyjny 24h/dobę, • stosowanie najlepszych środków, • konkurencyjna cena usług.
Brodatego 53/80, 02-496 Warszawa
Sprawdź jak długo zajmie Ci podróż
Brak dostępnych programów
Deratyzacja
↓
↑
DERATYZACJA
ceny ustalane indywidualnie
DERATYZACJA Zwalczanie gryzoni (najczęściej myszy i szczurów) środkami chemicznymi (rodentycydy), fizycznymi, mechanicznymi lub biologicznymi. Najważniejszym czynnikiem wpływającym na przedostawanie się gryzoni na teren zakładu jest jego szczelność. Mówi się tu o pojęciu szczuro- i myszo- szczelności. Nasi inspektorzy zwracają uwagę na przestrzeganie podstawowych zasad GMP/GHP. W pierwszej kolejności zwracana jest uwaga na otoczenie zewnętrzne oraz ogrodzenie zakładu. To od ogrodzenia uzależniona jest ilość i rozmieszczenie instalowanych przy nim karmników zawierających trutkę. Urządzenia te (nazywane stacjami deratyzacyjnymi) przytwierdzane są na stałe do podłoża a trutka w nich zawarta zabezpieczona jest przed czynnikami zewnętrznymi oraz przed wydostaniem się na zewnątrz. Stacje deratyzacyjne zamykane są w taki sposób by uniemożliwić dostęp do nich osobom niepożądanym. Aby zapobiec wtargnięciu gryzoni do wnętrza zakładu stacje deratyzacyjne instalowane są dookoła budynku. Walka z gryzoniami wewnątrz budynków odbywa się przy pomocy pułapek mechanicznych (zapadkowych lub gilotynkowych).
Warszawa
(0)
0.0
DEZYNSEKCJA
ceny ustalane indywidualnie
DEZYNSEKCJA Zwalczanie owadów latających (muchy, osy, szerszenie, komary), biegających (mrówki, pchły, wszy, prusaki, karaluchy) oraz szkodników magazynowych. Przeprowadzana jest metodą chemiczną (oprysk, żele), fizyczną (pułapki lepowe z atraktantem pokarmowym, lampy owadobójcze) oraz biologiczną (pułapki z feromonem). Pamiętajmy jednak, że zabieg chemiczny jest ostatecznością. Prostszym i bezpieczniejszym sposobem jest zapobieganie niż zwalczanie owadów.
Warszawa
(0)
0.0
DEZYNFEKCJA
ceny ustalane indywidualnie
DEZYNFEKCJA Zwalczanie w środowisku zewnętrznym oraz na powierzchniach wegetatywnych form drobnoustrojów, głównie drobnoustrojów chorobotwórczych (bakterie, wirusy). Przed rozpoczęciem zabiegu dezynfekcji musimy zadbać o czystość (mycie, czyszczenie). Dezynfekcję przeprowadza się w zależności od warunków panujących w obiekcie oraz typu obiektu metodami fizycznymi np. promieniowanie UV, wysoka temperatura, promieniowanie jonizujące i chemicznymi (różnego rodzaju preparaty).
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies w zakresie określonym w Polityce prywatności. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.